תוכנית השידוך של קהילת FemTech IL מציעה לכל סטודנט.ית מכל מוסד אקדמי ומכל דיסציפלינה, חיבור לדמות מקצועית מהשטח לטובת ביצוע עבודה אקדמית (תזה, דוקטורט מחקרי, פרויקט גמר בעיצוב וכדומה) בעולמות הפמטק - חדשנות טכנולוגית בראייה מגדרית.
למי תוכנית השידוך רלוונטית?
התוכנית מתאימה לכל סטודנט.ית מכל מוסד אקדמאי ומכל דיסציפלינה:
למשל, חיבור לרופאת נשים, פיזיותרפיסטית רצפת אגן, או חיבור לחברות ייצור בתחום
למשל, חיבור לנציגי רשויות מקומיות של ערים מרכזיות בישראל או חיבור לסטרטאפ בתחום התחבורה החכמה
למשל, חיבור לרשות הפטנטים לטובת קבלת מידע על התהליך, או חיבור למייסדות חברות פמטק שכבר הוציאו פטנט פמטק
למשל, חיבור לפיזיותרפיסטית, אורטופדית ונשות מקצוע שמכירות את הצרכים
למשל, חיבור לחבר.ה מהועדה לקידום בריאות נשים, או חיבור לעמותה בתחום האנדומטריוזיס
למשל, חיבור לאפליקציות מעקב מחזור או אפליקציות בריאות לטובת איסוף נתונים
אני רוצה להרשם
במפגש החשיפה נעמיק את ההיכרות עם תחום הפמטק ואת הפוטנציאל האקדמי - אילו היבטים ניתן לחקור, כיצד ניתן להיעזר בדמויות מקצועיות מהקהילה ומה הערך בכתיבת עבודה אקדמית בנושא חם כל כך. זו הזדמנות מצוינת גם למי שמעולם לא שמעו על פמטק (וגם למי שכן) לשמוע עוד על התוכנית ולהבין איך ליווי מנוסה יכול לסייע בעבודה ובמחקר.
עדיין נראה לך שעבודה אקדמית היא רק עוד ציון?
בנוסף למחקר משמעותי בתחום משנה עולם ולמפגש מאפשר עם דמויות מפתח, עבודה אקדמית יכולה להיות במה מדהימה! במה עבורך, לנושא שחשוב לך או לכל מחקר רחב יותר בהמשך.
צפו בפרויקטי הגמר שהוצגו בכנס הפמטק השנתי לציון יום האשה הבינלאומי של FemTech IL:
בצלאל | תקשורת חזותית | פרויקט גמר
על אף המודעות לחשיבות הרבה של אבחון מוקדם למחלות שונות, ישנו פער מהותי באופן הצגת תוצאות הבדיקות לנבדקות, אשר מונע מהן לקחת חלק פעיל בתהליך ובקבלת ההחלטות הרפואיות על גופן. באמצעות מקרה הבוחן של בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן השד (אולטראסואנד, ממוגרפיה, MRI), הפרויקט ממחיש כיצד ניתן לגשר על פער זה באמצעות עיצוב ואפיון ממשק (UX-UI) ממוקד-מטופלות; על ידי הנגשת המידע לנבדקות ניתן לקרב אותן להבנת גופן ולעודד אותן להיות מעורבות בתהליך השמירה עליו.
פרויקט בתחום תקשורת חזותית שבאמצעות עיצוב ואפיון ממשק (UX-UI) הנגיש תוצאות בדיקות לגילוי מוקדם לסרטן שד - 'המנגישד'.
הטכניון | הנדסת מכונות | פרויקט גמר
למרות הליינים האופנתיים המתחדשים, מבנה החזיה המודרנית לא השתנה מאז שזרקנו את המחוכים. האם החזיות מתאימות לנו אורטופדית? האם העיצוב שלהם לוקח בחשבון את השפעות המחזור ההורמונלי החודשי? היעדר המחקרים בתחום, וההתעלמות מצרכים שאינם אופנתיים משאירים את החזיה במקום. פיתוח טכנולוגי מודע מגדר ומבוסס מחקר, יכול לשפר לנו את איכות החיים.
פרויקט מתחום הנדסת מכונות שבחן את מכניקת החזה והתמיכה של חזיות לצורך פיתוח חזיות שמותאמות לגודל המשתנה של החזה לאורך החודש.